Mindennapok meséi

Régi-új gyerek

Egy hónap és egy hét telt el azóta, mióta Árminom az új sulijába jár.  Jó lenne, ha az életem összes soron következő döntése ilyen jól sikerülne, mint az, hogy áthoztam őt ebbe az iskolába. (A döntésnek ugye nyomós, pszichológus által megerősített oka volt.) Egy hónapja nincs hasfájás – hogy a többiről ne is beszéljünk -;… Tovább »

Nem szól már a hegedű

Egy év hat hónap – eddig tartott Hanna hegedűs pályafutása. Emlékszem rá, amikor 2015 nyarán kijelentette, hogy ő hegedülni szeretne. Mondtam neki, jólvanlányom, ha még szeptemberben is hegedülni akarsz, elviszlek a zeneiskolába. Gondoltam, úgysem lesz abból semmi. De lett.  Bejutott. Szerette, gyakorolt. Ügyes volt, szóba került, hogy első után rögtön a harmadik évfolyamban folytathatná. Aztán… Tovább »

Jövőkép

Hannával beszélgettünk, mi szeretne lenni, ha nagy lesz. – Hát táncos. Ha nem vesznek fel a főiskolára, akkor virágkötő. Kész. Középút nincs. 😀    Kimázolva egy Tűzvirág-fellépés után. Színpadon egyébként jól mutat. 🙂... Tovább »

Hogymikvannak

Azt hallottam, hogy az én iskolafóbiás blogbejegyzésem miatt mennek el/szeretnének elmenni a helyi suliból gyerekek tömegei. Mesélik, hogy ezzel a szösszenettel én nagyon rosszat tettem az iskolának. Ez így elég vicces. Mert. A bejegyzésem miatt egyedül a majdnemtízévesemnek lehet kifogása, aki éppen tegnap el is olvasta, mit írtam róla, közöltem vele, kisfiam, ez téged érint,… Tovább »

Iskolafóbia

Te mit csinálsz, amikor a gyereked krokodilkönnyekkel ébred, fáj a hasa és minden reggel – tényleg – hasmenése van, és hányna is, ha lenne mit, de nincs mit, mivel étvágya sincs és csak fogy? Mit csinálsz, amikor a hét két napján érzi jól magát: péntek délután és szombaton, mert vasárnap már egész nap a fejét… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!