Mindennapok meséi

Fogtündér

Az úgy volt, hogy Álmos tegnap este elkezdett sírni, nem evett, csak feküdt, annyira mozgott a tejfoga, hogy fájt neki, kínlódott. Fogtam egy gézlapot, és kihúztam a fogát, a szentlélek tartotta már csak. Álmos  nagyon boldog volt, hogy megkönnyebbülhetett, meg azért is, mert nem kellett kivételesen fogat mosnia. Ja, és büszke is volt, mert így… Tovább »

Circumcisio

Álmoskának akadt egy igen jelentékeny fiús problémája. A tavaly nyáron elhalasztott időpont után most újat kaptunk: a műtétet április 4 (“kedvesünnepünk”)-re írta ki a gyermeksebész, aki egy törpéhez hasonlít, színes, mintás sapkában mászkál a kórházban, és nagyon aranyos (bár ritkán értem, mit mond). Előző nap megkaptuk a felvilágosítást, megtörtént a kivizsgálás, mindenki kedves és segítőkész… Tovább »

Művészúr

Álmos legendásan nem rajzol. Rosszul fogja a ceruzát, satöbbi. Mostanában azonban mintha elkezdődött volna valami…   Ajándékot gyárt lyukasztóval, tűzőgéppel és szalaggal… Ez volt a meglepi. Leírta a nevét. 🙂 Tegnap pedig rajzolt egy házat. A napocska igen vidámra sikerült. 😀  ... Tovább »

Álmos beindult

Álmos gyártja az aranyköpéseit. Ma például: –  Miért van az emberek fogán zsinór? – Az a fogszabályzójuk, fiam. *** – Nagyon rossz lehet a kutyáknak. – ? – Mert amikor kakilnak, nem törli meg utána senki a feneküket. – … *** – Anya, a fodrász bácsinál ma nagyon sok haj volt. Annyi haj volt, hogy… Tovább »

Büdös

Álmos: – Aki beteg, annak büdös a szája? -…ööö… igen, elképzelhető. – És miért? – A baktériumok miatt – Szünet, szinte hallom, ahogy gondolkodik. – Akkor most már tudom. A baktériumok büdös lények.... Tovább »

Álmos és a halál

– Hol van most a papa? – A mennyországban. – Az hol van? – Fent, a csillagok között. – És lát minket? – Persze, szerintem igen. – De csak akkor lát, amikor nincs felhős… *** – Mama, te sajnálod a papát? – Igen, sajnálom – mondja anyukám. – Én nem sajnálom, mert én még nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!